Biografie

Frank Hellemans is redacteur Boeken van Knack.be'Iedereen houdt van de Indianen, zelfs Guido Gezelle'

'Iedereen houdt van de Indianen, zelfs Guido Gezelle'

Karl van den Broeck gaat in 'Waarom ik de Indianen wil redden' op zoek naar het kruis van Sitting Bull en komt er zijn eigen hometown Turnhout tegen, de jezuiëten, zijn overgrootvader maar ook zichzelf.


'Laat me maar wat krabbelen: ik hoef geen cadeaus of prijzen'

'Laat me maar wat krabbelen: ik hoef geen cadeaus of prijzen'

Feesten voor zijn vijfenzeventigste vindt Walter van den Broeck eigenlijk tijdverlies want hij heeft nog zoveel te vertellen. Gesprek met een Vlaamse literaire coryfee die van geen ophouden wil weten.
Overnacht eens in een (Chinese) boekhandel

Overnacht eens in een (Chinese) boekhandel

Chinese boekhandels in Shanghai en Woehan spreiden het bedje voor klanten in hun boekhandels om zo extra inkomsten te genereren.David Van Reybrouck is hot in Nederland

David Van Reybrouck is hot in Nederland

In de wekelijkse hitparade van de 60 best verkochte boeken in Nederland prijkt David Van Reybrouck op numero uno met zijn Boekenweekessay 'Zink'. Ook Griet Op de Beeck doet het er best aardig met een 5de verkoopsstek.Gratis novelle van Esther Gerritsen tijdens Boekenweek

Gratis novelle van Esther Gerritsen tijdens Boekenweek

Morgen gaat de jaarlijkse Boekenweek van start, in Nederland én Vlaanderen. Wie 12,5 euro aan Nederlandstalige boeken inslaat bij de boekhandelaar, krijgt er 'Broer' van Esther Gerritsen bovenop.


Libris Literatuurprijs kleurt helemaal Nederlands

Libris Literatuurprijs kleurt helemaal Nederlands

Bij de laatste 6 kanshebbers op de Libris Literatuurprijs is geen enkele Vlaamse auteur. Connie Palmen en Inge Schilperoord lijken de meeste kansen te hebben om hem op 9 mei te winnen.