Auschwitz

70 jaar bevrijding 'AUSCHWITZ'. HET BOEK Auschwitz van Laurence Rees. Baanbrekend, opzienbarend en aangrijpend. MINISERIE Auschwitz, playing for time. Winnaar Golden Globe, winnaar 4 Emmy Awards.

Auschwitz

© Lezersvoordeel

AUSCHWITZ

HET BOEK

Auschwitz van Laurence Rees

Baanbrekend, opzienbarend en aangrijpend

MINISERIE

Auschwitz, playing for time

Winnaar Golden Globe, winnaar 4 Emmy Awards

€ 14,95 I.P.V. € 34,90

70 JAAR BEVRIJDING 'AUSCHWITZ'

BOEK

In het boek 'Auschwitz' vertelt journalist en programmamaker Laurence Rees hoe een oorspronkelijk Poolse kazerne kon uitgroeien tot een van de grootste vernietigingskampen uit de geschiedenis van de mensheid. Hij laat slachtoffers en daders aan het woord en brengt tot nu toe onbekende feiten aan het licht: van het bestaan van een bordeel in Auschwitz tot de algemene corruptie die in het kamp heerste. 332 blz.

MINISERIE

'Auschwitz, playing for time' is een op waarheid gebaseerde oorlogsfilm over de verschrikkingen in Auschwitz, de martelingen, de vernederingen met als eeuwige dilemma: weegt in leven blijven op tegen het dagelijkse lijden? Een indrukwekkende film in de lijn van Schindler's List.

Speelduur: 150 minuten, dubbel-dvd

Met Vanessa Redgrave in een opmerkelijke rol.

Auschwitz was het grootste van alle Duitse concentratiekampen waar meer dan 1,1 miljoen mensen om het leven zijn gekomen. Door de massamoorden, gruwelijke vergassingen en medische experimenten die er plaatsvonden, is Auschwitz symbolisch geworden voor de vernietigings- en concentratiekampen van de nazi's die op vele plaatsen in Europa verschenen.

Precies 70 jaar geleden, januari 1945, werd Auschwitz bevrijd.

Download hier de voordeelbon

Onze partners