Video | Nieuws

140 ton drugs gaan in rook op

Op verschillende plaatsen in Mexico is totaal 140 ton in beslag genomen drugs in brand gestoken. In de grensstad Tijuana, in het noorden van het land, kwam zelfs de procureur-generaal 71 ton drugs mee in brand steken. Het gaat om marihuana, cocaïne en amfetamines, goed voor een straatwaarde van bijna 110 miljoen euro.

Met de gezamenlijke actie wil de overheid drugshandelaars afschrikken. In Mexico is drugshandel schering en inslag en er is veel geweld tussen rivaliserende bendes. De gevangenissen in het land zitten ook vol mensen die veroordeeld zijn voor drugsfeiten.

Vorige maand ontsnapte drugsbaron Joaquin Guzman – beter bekend als El Chapo – wel uit de gevangenis. Hij had een tunnel van 1,5 kilometer vanuit zijn cel gegraven. Naar alle waarschijnlijkheid kreeg hij daarvoor hulp van medewerkers van de gevangenis.

Op verschillende plaatsen in Mexico is totaal 140 ton in beslag genomen drugs in brand gestoken. In de grensstad Tijuana, in het noorden van het land, kwam zelfs de procureur-generaal 71 ton drugs mee in brand steken. Het gaat om marihuana, cocaïne en amfetamines, goed voor een straatwaarde van bijna 110 miljoen euro. Met de gezamenlijke actie wil de overheid drugshandelaars afschrikken. In Mexico is drugshandel schering en inslag en er is veel geweld tussen rivaliserende bendes. De gevangenissen in het land zitten ook vol mensen die veroordeeld zijn voor drugsfeiten. Vorige maand ontsnapte drugsbaron Joaquin Guzman – beter bekend als El Chapo – wel uit de gevangenis. Hij had een tunnel van 1,5 kilometer vanuit zijn cel gegraven. Naar alle waarschijnlijkheid kreeg hij daarvoor hulp van medewerkers van de gevangenis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content