manager scheepvaartmanagement

Algemeen

Jouw uitdaging:

Als manager scheepvaartmanagement sta je in voor de leiding van de totale logistieke (scheepvaart-) keten van en naar de haven van Antwerpen. Je bent verantwoordelijk voor de beleidsmatige en operationele aansturing van de afdeling met als doel het scheepvaartverkeer vlot, veilig, kostenefficiënt en klantgericht af te handelen met maximale aandacht voor het milieu. Daarnaast ben jij de persoon die de samenwerking met en/of aansturing van alle externe ketenpartners op zich neemt.

Je voornaamste taken zijn:

  • Ontwikkelen en implementeren van beleidslijnen voor de vlotte, veilige, kostenefficiënte en klantgerichte afhandeling van het scheepvaartverkeer van, naar en in de haven van Antwerpen
  • Operationeel ketenmanagement voor de eigen organisatie en de externe ketenpartners
  • Opmaken van de jaarlijkse begroting en kostenbewust beheer van de afdeling scheepvaartmanagement
  • Uitstippelen en uitvoeren van het personeelsbeleid (in samenspraak met de hoofdverkeersleiders)
  • Waken over de naleving van Gemeentelijke Havenpolitieverordeningen en alle daarin vervatte reglementen (in samenwerking met de scheepvaartpolitie)
  • Toezien op het efficiënt beheer van de aanwezige kennis en data en actief meewerken aan een transparantere administratie (in samenwerking met de staf van scheepvaartmanagement)

De manager scheepvaartmanagement zal na een positieve inwerkperiode voorgedragen worden voor benoeming tot havenkapitein.

Als havenkapitein ben je Officier van de Gerechtelijke Politie en Hulpofficier van de Procureur en sta je met je team in voor de toepassing van de Gemeentelijke Havenpolitieverordeningen en de reglementen rond veiligheid en beveiliging, averijen, goederen en milieu. In het havengebied ben je mee verantwoordelijk voor het vaststellen, opsporen en afwikkelen van misdrijven.

Jouw profiel:

– Je behaalde een master diploma of licentiaat in de nautische wetenschappen en bent in het bezit van een STCW ’95 certificaat van Master voor zeeschepen >3000 BRT met 36 maanden effectieve vaart (conform de wet van 5 mei 1936 “wet tot vaststelling van het statuur der havenkapiteins” Art. 4)

– Je hebt minstens 5 jaar ervaring in een gelijkaardige operationele functie

– Je beschikt over een grondige nautische kennis, gaande van scheepstypes en manoeuvreerbaarheid tot ladingbehandeling, etc.

-Je hebt een goede kennis van verschillende lokale, nationale en internationale reglementeringen in verband met Veiligheid, Milieu, Opslag en behandeling van Gevaarlijke Goederen / IMO recommendations /Marpol / SOLAS / Codex van Antwerpen / Vlarem / ISPS

– Je bent vertrouwd met reglementen van de Beneden-Zeeschelde (politiereglement/ scheepvaartreglement), gemeentelijke havenpolitieverordeningen en dienst- en informatienota’s voor havengebruikers betreffende de voorschriften in de haven

– Bovendien heb je een grondige kennis van de haven en een goed inzicht in de algemene werking van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen

– Je bent een echte teamplayer die mensen aanstuurt en motiveertJe bent tevens een sterke onderhandelaar die zowel mondeling als schriftelijk duidelijk communiceertJe hebt een goede beheersing (mondeling en geschreven) van het Nederlands, Engels en Frans; noties van Duits en/of Spaans zijn een meerwaarde.

Ons aanbod:

Je kan rekenen op een gevarieerde job met stimulerende verantwoordelijkheden en plaats voor nieuwe initiatieven. Verder bieden we jou een aantrekkelijk loonpakket met onder andere maaltijdcheques, extralegaal pensioen, hospitalisatieverzekering, invaliditeitsverzekering en een bedrijfswagen. Het Havenbedrijf beschikt tevens over een strijkdienst.

Interesse:

Solliciteren kan online tot en met 3 oktober 2014.

Meer informatie over hoe je kan solliciteren vind je onder ons stappenplan.

Het volledige selectietraject vind je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content