Blauwebessencompote met saffraanyoghurt en gepofte quinoa

© Diane Hendrikx

Voorbereiding: 5′ – Bereiding: 15′

dessert

Ingrediënten voor 4 personen

400 g blauwe bessen

oe tl gemalen kardemom

1 tl maiszetmeel

250 g schapenyoghurt

een snuifje saffraandraadjes

kokosbloesemsuiker en gepofte quinoa, voor de afwerking

Bereiding

1. Doe de blauwe bessen in een pannetje met de gemalen kardemom en een scheut water. Verwarm op een hoog vuur tot de bessen hun sap afgeven. Roer het maiszetmeel los in 1 eetlepel koud water. Meng onder het fruit en laat al roerend koken tot het sap van de bessen indikt. Haal de pan van het vuur.

2. Meng de yoghurt en saffraan, laat even rusten tot de saffraan z’n kleur afgeeft.

3. Verdeel de saffraanyoghurt en bessencompote over 4 borden of kommetjes. Werk af met kokosbloesemsuiker en gepofte quinoa. Serveer meteen.

Tekst Veerle De Pooter

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content