Blauwebessencompote met saffraanyoghurt en gepofte quinoa
Voorbereiding: 5′ – Bereiding: 15′
dessert
Ingrediënten voor 4 personen
400 g blauwe bessen
oe tl gemalen kardemom
1 tl maiszetmeel
250 g schapenyoghurt
een snuifje saffraandraadjes
kokosbloesemsuiker en gepofte quinoa, voor de afwerking
Bereiding
1. Doe de blauwe bessen in een pannetje met de gemalen kardemom en een scheut water. Verwarm op een hoog vuur tot de bessen hun sap afgeven. Roer het maiszetmeel los in 1 eetlepel koud water. Meng onder het fruit en laat al roerend koken tot het sap van de bessen indikt. Haal de pan van het vuur.
2. Meng de yoghurt en saffraan, laat even rusten tot de saffraan z’n kleur afgeeft.
3. Verdeel de saffraanyoghurt en bessencompote over 4 borden of kommetjes. Werk af met kokosbloesemsuiker en gepofte quinoa. Serveer meteen.
Tekst Veerle De Pooter