‘Ik heb net gehoord dat ik een halfbroer heb’

© Franky Verdickt

Tessa Beerens (36)

Verwekt in Gent

‘Ongelooflijk, ik heb een halfbroer en ik kén hem zelfs. Ik heb hem onlangs ontmoet op een dag voor donorkinderen. Het klikte, we deelden dezelfde humor. Nu ik het weet, wil ik weten of hij ook graag Italiaans eet. En of hij ook zo van paarden houdt. In mijn familie ben ik de enige.

‘Ik weet sinds mijn twaalfde dat ik een donorkind ben. Mijn papa, van wie mijn moeder gescheiden was, wilde mij plots niet meer zien. Ik begreep dat niet. Toen heeft mijn mama het me verteld. Ik bleef met veel vragen zitten. Wie is mijn vader dan? En wat als ik verliefd zou worden op mijn halfbroer? België is klein.

‘Ik ben gemaakt in het UZ Gent, mijn halfbroer in Kortrijk – terwijl een donor nooit aan verschillende ziekenhuizen mocht “leveren”. Mijn halfbroer blijkt ook niet de broer te zijn van zijn zus. Ze zijn verwekt met verschillend sperma, hoewel hun ouders dezelfde donor hadden gevraagd. Er zijn veel leugens verteld.

‘Nu wil ik mijn papa vinden. Ik mis een emotionele band met een vader. Al besef ik dat ik teleurgesteld kan worden. Misschien wil hij geen contact. Als hij op meerdere plaatsen heeft gedoneerd, kunnen er zo plots tien kinderen bij je aankloppen.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content