INGREDIëNT Van DE MAAND

© ISTOCK

Een raar bolletje met een puntje op, vaal van kleur en een ruw vel: de kikkererwt lijkt wel het ondergeschoven broertje van de peulvruchtenfamilie. Maar dat is slechts schijn. Zeker in hummus komt de kikkererwt perfect tot haar recht: lekker mondgevoel, heerlijke smaak, een mooie aanvuller bij tal van gerechten én gezond. Hummus maak je het best zelf, want de hapklare bereidingen zitten vol suiker, olie en zout – de ideale mix waarmee de industrie alle voedsel ‘lekker’ maakt. Gezond? Zelf bereid zeker, want net als andere peulvruchten hebben kikkererwten een gunstige invloed op de suikerspiegel (1) en zijn ze uitstekende bronnen van vezels, eiwitten en andere stoffen die onze gezondheid ondersteunen (2,3). De nederige kikkererwt verdient een plaats in onze voeding.

referenties www.bodytalk.be

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content