1 mens op de 5 wil onsterfelijk worden. Sommigen vinden dat een laag aantal, anderen een hoog. Veel mensen zijn bezorgd over de kwaliteit van een veel langer leven. De laatste tweehonderd jaar is onze gemiddelde levensverwachting verdubbeld. (Bron: New Scientist)

Winterbanden kosten meer levens dan ze er redden. Maar dan moet je wel alle milieu- en gezondheidskosten meerekenen. In dat geval gaan er door winterbanden in Zweden tussen de 500 en 1400 levensjaren meer verloren dan er worden gered. ( IJERPH)

Tropische vulkaanuitbarstingen hebben de laatste ijstijd uitgelokt. Het gaat om de kleine ijstijd uit de negentiende eeuw. Het einde daarvan had niet te maken met industriële pollutie, zoals we lang hebben gedacht, maar met de verdwijnende gevolgen van de uitbarstingen. ( The Cryosphere)

Een artificieel enzym zet zonne-energie om in waterstofgas. Het gaat om een synthetische versie van een natuurlijk enzym uit onze cellen. De synthetische enzymen worden geproduceerd door genetisch bijgewerkte wiertjes die licht omzetten in energie. ( Energy and Environmental Science)

Mensen die als baby borstvoeding hebben gekregen, verdienen later meer. Zodra ze de vijftig gepasseerd zijn, hebben ze een gezinsinkomen dat gemiddeld 10 procent hoger ligt. De aard van de link is niet heel duidelijk. ( KESS-QUB)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content