Bart Cornand

Knack onderzoekt, dat weet u. Na de prijswinnende Panama Papers en de Paradise Papers was het tijd voor het echte werk: een test van ’s werelds beste studies om caissière te worden. Het antwoord is: (tromgeroffel) de conservatoriumopleiding tot jazzzangeres, keuze bij uitstek voor meisjes met onstabiele hormonen.

De volwassen vocalistes, daarentegen, zijn in dit land op één hand te tellen. Onze favoriete is Kirsten Cornwell, het Australische talent dat leven en werk deelt met jazzbassist Christophe Devisscher. Tijdens de voorbereiding van haar Duke Ellington-album, enkele jaren geleden, ontmoette ze gitarist Patrick Deltenre. De vriendschap bleef duren, en leverde zopas het album Spoonful – Back to the Blues op, zonder drums maar met bakken blues en soul. Van Buffalo Springfield tot Willie Dixon: Cornwell laveert erdoor met wijsheid en rustige klasse.

Op 22/06Kristen Cornwell Sounds

Elsene

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content