Win duotickets voor de avant-première van Kroniek

Oktober 2016 maakt Florian Fischer zijn NTGent-debuut als regisseur met Kroniek or how to lie dead in your apartment for 28 months. Doe mee en maak kans op een van de 25 duotickets.

Win duotickets voor de avant-première van Kroniek

© -

Het is een van die verhalen. Ergens, in een appartement in het centrum van de stad, wordt een lichaam gevonden. Het is het lichaam van een man van rond de vijftig. Hoewel dat moeilijk te zeggen is. Van de man is niet veel over: botten, tanden, haar, resten van vet en huid. Hij heeft er lang gelegen - 28 maanden.

De man kende veel mensen, op straat groette hij iedereen, en iedereen groette terug. Hij was een vaste gast in het buurtcafé, hij was in behandeling bij een arts, hij werkte als vrijwilliger in een sociaal project voor kansarmen, hij had een ex-vrouw, hij had een dochter, een kleinzoon... 28 maanden, dat is 2 verjaardagen. 2 keer kerstmis...

Hoe kan het dat iemand zomaar kan verdwijnen? Hoe kan het dat iemand zolang niet wordt gemist?

De dode man heeft ons iets te vertellen. In al die maanden dat hij daar lag werden zijn rekeningen betaald, werd de post geleverd, ontving hij zijn werkloosheidsuitkering en betaalde de bank automatisch zijn huur, gas, water en elektriciteit. Is de dode man het product van een zorgmaatschappij die het tegenovergestelde bewerkstelligt van dat waarvoor ze is ingericht? Des te efficiënter het systeem, des te radicaler de vergetelheid...

Moeten we rouwen om de dode man? Of moeten we hem vieren?

Hem huldigen als de ultieme consequentie van de manier waarop we onze samenleving hebben ingericht?

Dit vormt het uitgangspunt van Kroniek, een voorstelling voor drie acteurs. Kroniek is het NTGent-debuut van de jonge Duitse regisseur Florian Fischer. Fischer studeerde filosofie, Engels en geschiedenis, alvorens zijn studie regie aan te vatten aan de Otto Falckenberg Schule in München. Fischer was regieassistent bij onder meer Stefan Pucher, Meg Stuart en Johan Simons. Zijn opgemerkt afstudeerproject Der Fall M - eine Psychiatriegeschichte (2014) over pedofilie toont zijn vermogen om maatschappelijke taboes genuanceerd te onderzoeken.

Wij mogen 25 duotickets weggeven voor de avant-première in de Minardschouwburg te Gent op 18 oktober om 20u.

Onze partners