The Sound of Sax

Exclusieve dubbel CD 'The Sound of Sax'

The Sound of Sax

© Lezersvoordeel

THE SOUND OF SAX

Adolphe Sax (1814-1894)

200th anniversary celebration

DUBBEL-CD: € 9.95

Net 200 jaar geleden (november 1814) werd Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon en tevens één van 's werelds bekendste instrumentenbouwers in Dinant geboren. In 2005 eindigde Sax op nummer 12 in de verkiezing van de Grootste Belg. Ter nagedachtenis wordt in Dinant een Internationale Saxofoonwedstrijd gehouden.

De klank van het instrument is zonder meer uniek. Heel veel klassieke werken werden zelfs oorspronkelijk voor de saxofoon gecomponeerd. Knack brengt hommage door deze exclusieve compilatie met als rode draad de veelzijdigheid van de klank van de saxofoon. Een aangename mix van originele klassieke werken voor saxofoon (waaronder Jacques Ibert, Prokofiev, Debussy...), arrangementen van bestaande klassieke composities (Bach, Mozart, uitgevoerd door het Belgische saxofooncollectief Blindman), afgewisseld met legendarische jazz-saxofonisten als Charlie Parker, Stan Getz, John Coltrane en Sonny Stitt.

Tijdens zijn eerste officiële auditie met de saxofoon in 1841, speelde Sax achter een gordijn, zodat niemand kon zien welk instrument die goddelijke klanken voortbracht. Toch weigerde de jury hem een eerste prijs toe te kennen omdat Sax volgens hen nog te jong was en hij dan later geen hogere waardering zou kunnen ontvangen. Hij antwoordde duidelijk: 'Als zij denken dat ik te jong ben voor de gouden medaille, dan vind ik mezelf te oud voor een zilveren.' Hij ging dan ook zijn geluk ergens zoeken en vertrok naar Parijs.

TRACKLISTING dubbel CD The Sound of Sax

Download hier de voordeelbon

Onze partners