Kader Abdolah

De boodschapper _ een vertelling - De Koran _ een vertaling

Kader Abdolah

© Lezersvoordeel

Set van twee boeken in koffertje

€ 9.95 i.p.v. € 19.95

Rond de islam en haar religieuze roots blijven een waas van mysterie en controverse hangen. Onder het motto 'ongekend is onbegrepen' biedt Knack deze twee unieke werken aan van Kader Abdolah. Zij scheppen inzicht in de wereld van de Koran en de profeet Mohammed.

De boodschapper is een prachtige vertelling over het leven van Mohammed. Abdolah reconstrueert via tijdgenoten het leven van Mohammed vanaf zijn geboorte tot aan zijn dood. Hoe de jonge Mohammed opgroeit in Mekka, hoe hij zijn stad van de morele ondergang wilde redden, hoe hij zich van profeet ontwikkelde tot een machtig leider.

Het leven van Mohammed is onlosmakelijk verbonden met de Koran. De openbaringen die aan Mohammed werden gedaan gaan immers die inhoud van de Koran vormen.

Met deze vertaling van de Koran, oorspronkelijk bedoeld voor ongeletterde mensen, maakt Kader Abdolah de Koran inzichtelijk en toegankelijk voor iedereen. Als brontekst nam hij de oude Arabische Koran van zijn vader, raadpleegde Perzische en Nederlandse vertalingen en gaf een eigen karakter aan het boek.

Twee meesterwerken uit de wereldbibliotheek van de literatuur, een uniek collector's item.

De Iraanse schrijver Kader Abdolah verzette zich gans zijn leven tegen het regime van de sjah en de ayatollahs, schreef voor een illegaal blad en publiceerde clandestiene verhalenbundels in zijn land tot hij uiteindelijk in 1985 uit Iran moest vluchten. Zijn boek 'Huis van de moskee' werd naast 'de ontdekking van de hemel' van Harry Mulisch uitgeroepen tot beste Nederlandse boek.

Download hier de voordeelbon

Onze partners